led-spots-og-led-paererRigtig mange steder er der brug for en særlig form for lyskilder – nemlig LED lyskilder. Steder, hvor der er behov for et stærkt og skarpt lys, er LED lyskilder klart at foretrække. LED lyskilder er nemlig, sammenlignet med mange andre former for lyskilder, en lyskilde, der lyser meget kraftigt og samtidig bruger LED lyskilder et meget lavt energiforbrug sammenlignet med andre lyskilder. Lysdioden i LED lyskilder har for eksempel et mindre  energiforbrug end en tilsvarende glødelampe, der afgiver samme mængde lysenergi. Samtidig er lysmængden fra en lysdiod ikke særlig høj. Lysmængden ligger nemlig kun mellem 0,1 og 250 lumen. En enkelt lysdiode-chip kan således afgive lige så meget lys, som en 25W glødepære kan.

LED lyskilder er brugbare på særligt arbejdspladser og større institutioner

LED lyskilder er derved efterspurgte som belysning på arbejdspladser, på større institutioner – som blandt andet børnehaver, skoler og universiteter men også på hospitaler, behandlingsklinikker og så videre. På større institutioner og arbejdspladser handler det oftest om, at finde den bedste men billigste løsning inden for de ting, der skal have en praktisk funktion – blandt andet belysning.

Med LED lyskilder kan du opnå strømbesparelse

Med LED lyskilder kan man opnå en stor strømbesparelse fordi, at LED lyskilder som for eksempel LED lysstofrør og LED spots ofte er op til otte til ti gange mere effektive pr watt end tilsvarende almindelige pærer. LED lyskilder har derudover en relativ høj levetid, hvilket blandt andet skyldes, at LED lyskilder er meget mindre følsomme overfor rystelser og store temperaturskift og dertil kan LED lyskilder tåle at blive slukket og tændt gentagende gange. Derfor kan der gå op til næsten fyrre år førend, der er behov for at en LED lyskilde behøver at blive udskiftet til fordel for en ny.

LED lyskilder skiller sig derudover ud fra andre lyskilder idet, at LED lyskilder arbejder ved langt lavere temperaturer. Også derfor er der langt lavere risiko for brandfare ved anvendelse af LED lyskilder og det er derfor også muligt at placere for eksempel LED spot eller lysstofrør helt tæt på loft eller væg eller hvor end ønsket om at montere LED lyskilden er. Det kan derfor igen være en fordel at anvende LED lyskilder som blandt andet lange lysstofrør, fordi de kan monteres helt tæt på loftet og dermed ikke skal hænge ned fra loftet og tage udsyn fra medarbejdere eller hænge i vejen.

Samtidig tager det kun få minutter endda sekunder før, at LED lyskilder opnår fuld lysstyrke og kulør, når der tændes for LED lyskilden. Det er igen modsat almindelige lyskilder som sparepærer, hvor det kan tage op til hele fem til ti minutter at få den fulde lysstyrke frem. Og mange kender nok til det, hvor der er brug for at finde noget hurtigt i et mørkt rum – for eksempel når man er på vej ud ad døren på vej til arbejde en mørk morgenstund og har glemt bilnøglerne i soveværelset. Det kan være både irriterende og tidskrævende at vente på, at en energisparre pære når op på den lysstyrke, det er krævet, for at kunne se frem i et mørkt rum. Og andre fordele ved at købe LED lyskilder i stedet for at købe sparepærer er, at LED spots, lysstofrør og lignende er meget mindre giftige og modsat sparepærer ikke indeholder samme sundhedsskadelige materialer – for eksempel kviksølv-gasser og forfor. Det er også derfor, at man anbefaler at udlufte grundigt i et rum og først efter 15 minutter må bevæge sig derind, hvis glasset på en sparepære af den ene eller anden årsag går itu.

Vælger du LED lyskilder, vælger du en miljørigtig løsning

Når du som kunde vælger LED lyskilder som belysning, vælger du samtidig det miljøvenlige alternativ både i forhold til strømforbrug, genbrug og miljøvenlige materialer. Omvendt indeholder sparepærer de her store mængder af kviksølv, hvor almindelige pærer indeholder store mængder af bly. Derfor bør hverken sparepærer eller almindelige pærer ikke kasseres med husholdningsaffaldet.

På Mr Perfects hjemmeside kan du læse mere om forskellige former for LED lyskilder og indhente priser og meget mere.