låsesystem

Med udviklingen af forskellige teknologier, så kommer der også flere muligheder. Dette gælder også for låsesystemer, som er blevet mere avancerede end nogensinde før. Dette inkludere blandt andet adgangskontrol og dørtelefon, som er med til at give større kontrol over hvem der går ind og ud af ens bygning eller kontor. Med et godt låsesystem, så kan man samtidig skabe en større følelse af tryghed, da indbrud bliver mindre sandsynligt.

Adgangskontrol som en del af et låsesystem

Vil man gerne have installeret et elektronisk låsesystem, så er det også muligt at tilføje adgangskontrol. Fordelen ved dette er f.eks. at man skal have en chip og en tilhørende kode for at kunne komme ind, på den måde behøver man ikke at skulle skifte alle nøglerne ud, i det tilfælde at man mister sin nøgle. Derudover giver det også en bedre kontrol over hvem der har adgang, da man kan tilmelde og afmelde brugere, så man ikke skal bekymre sig for at tidligere medarbejdere har adgang. Derudover kan man se hvem der anvender deres chip og man kan tildele forskellige adgangs niveauer (hvis man f.eks. har et rum, som alle ikke skal have adgang til). Det er skaber altså end større fleksibilitet end en almindelig nøgle – og man slipper dermed for et stort nøglebundt til sit låsesystem.

Se hvem der ringer på med en dørtelefon

Vil man gerne have mere kontrol over hvem man lukker ind i bygningen, og samtidig slippe for at skulle gå ned og åbne døren for en kunde eksempelvis, så er en dørtelefon en god tilføjelse til sit låsesystem. Det er muligt at få både med lyd og video, således man kan være helt sikker på, at man lukker den rette person ind i bygningen. I de fleste lejligheds komplekser vil der være en dørtelefon, men det er oftest kun med lyd, hvilket ikke skaber den samme sikkerhed, som en med video gør. Valget afhænger selvfølelig af ens behov – og så er det selvfølelig også et spørgsmål om prisen.

Gitter til butikker

Har man en butik, så kan det også være en god ide, at man udover et låsesystem, får påsat et gitter. Det kan virke præventivt mod indbrud, da det gør det væsentligt svære at komme ind. Desværre er der nogen, som bliver fristet af at bryde ind i en butik, hvis det kun er en rude der står i vejen, så derfor bør man være på den sikre side og få et gitter tilføjet til sit låsesystem.

Få et sikkerhedstjek af en låsesmed

Er man ikke sikker på hvorvidt et nyt låsesystem er nødvendigt, så bør man bare starte med at få et sikkerhedstjek af en låsesmed. Mange steder tilbyder at gøre det gratis og uforpligtende, så der er ingen argumenter for ikke at få nogle gode råd til hvad der kan gøre sin bygning mere sikkert. Med nogle gode råd fra et sikkerhedstjek, så vil man have et bedre grundlag til at vurdere, hvorvidt man skal udskifte sit låsesystem.