Stresshåndtering

Stress defineres som en belastningstilstand, der både kan vise sig psykisk og fysisk. Det forekommer, når ydre eller indre krav bliver større end de ressourcer man besidder. Er der tale om kortvarig stress, så kan det rent faktisk hjælpe en til at klare opgaver hurtigere, da stress biologisk set er gavnligt den første time, men derefter stopper det. Det er altså derfor altafgørende hvor stort et tidsrum man oplever stress, og har af den grund indflydelse på om man har brug for stresshåndtering eller ej.

Ingen grund til at vente med stresshåndtering

Alle kan opleve en stressfyldt hverdag, hvor alt kan virke uoverskueligt, da man skal nå det ene og det andet. Bliver det for meget, så kan man ende ud i slet ikke at kunne magte at få noget som helst gjort. Oplever man dette i en længere varende periode, så bør man overveje at få hjælp til stresshåndtering. Det kan være en god investering at bruge den nødvendige tid på sig selv, så man ikke ender med at blive sygelagt på grund af stress. Med stresshåndtering får man de nødvendige værktøjer til at overkomme særligt travle tider, og kan hjælpe med give en overskuddet og glæden tilbage.

Begynder man at opleve stress, så bør man gøre noget ved det hurtigst muligt, da konsekvenserne kun bliver værre jo længere tid man venter med at få hjælp til stresshåndtering. Dette er selvfølelig ikke en let beslutning, men hvis det kan hjælpe en i det lange løb, så er det det hele værd. Kan man f.eks. ikke overskue at tage på arbejde og begynder man at få det dårligt ved tanken, så kan det i sidste ende have konsekvenser for ens stilling, hvilket kan medvirke til yderlig stress. Man skal altså ikke være sygemeldt alt for længe, før man bør overveje at tage kontakt til en professionel.

Den bedste metode

Hvis man kan relatere til det ovenstående, så kan Grow People hjælpe med stresshåndtering. De har et kontor centralt i København og ligger kun et stenkast fra Nørreport Station. De har mage års erfaring med stresshåndtering og anvender den bedste metode, som en af deres specialister er medudvikler af. I samarbejde med Grow People vil man skræddersy et stresshåndteringsforløb, så den passer til ens skema. Gennem sådan et forløb vil man få nogle konkrete værktøjer og tiltag, som man kan anvende i stressfyldte situationer, som i sidste ende skal sikrer at man ikke ender hvor man startede. Ved at gøre dette, giver man sig selv de bedste forhold til igen at kunne komme på arbejde fuld tid og levere et godt stykke arbejde. Man vil også lære sig selv bedre at kende, da man bliver gjort opmærksom på de signaler kroppen sender når tingene bliver for meget.

Er man HR-konsulent, så tilbyder Grow People ligeledes kurser designet til at undervise i at håndtere stress på arbejdspladsen, hvilket kan være en god investering, da helt op til en tredjedel af ansatte på danske arbejdspladser oplever dagligt stress. Man får altså mulighed for at hjælpe de ansatte, hvilket i længden vil hjælpe virksomheden.